Oostends Vispannetje

Oostends Vispannetje

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g visfilet in blokjes
200 g Noordzeegarnalen
2 liter visfumet
2 glaasjes vissaus
150 g gemalen Nazareth-kaas

Voor de vissaus:

150 g boter
150 g bloem
1 l visfumet
1 l room
1 dl witte wijn
peper en zout

Bereidingswijze:

De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.

Voor de vissaus: de boter smelten en de bloem eronder mengen, de visfumet eronder mengen, de witte wijn en room toevoegen, tot de helft inkoken en kruiden met peper en zout.

Van het vuur de gemalen kaas en de garnalen onder de vissaus roeren.

De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200°C. Afwerken met wat gehakte peterselie.

Serveren met stokbrood of puree.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *