Kip in zoetzure saus

Kip in zoetzure saus

Een succesreceptje van vriendin Mieke

Benodigdheden voor +/-4 personen:

600 gr kipfilets, in blokjes gesneden
olijfolie
1 dikke ui, fijngesnipperd
1 bakje champignons, in kwartjes gesneden
1 rode + 1 gele paprika, in grove stukken gesneden
1 grote + 1 kleine doos ananas, in grove stukken gesneden
2 flinke soeplepels tomatenketchup
1 flinke soeplepel azijn
paprikapoeder
lookpoeder of 1 teentje geperste verse look
peper, zout
1 blokje kippenbouillon
sojascheuten (extraatje)

Aan de slag:

Blokjes kip aanbraden in de olijfolie.
Daarna gesnipperde ui toevoegen en fruiten.
Kruiden met paprikapoeder, look, peper en zout.
Paprika, champignons, helft van de ananas en de helft van het ananassap toevoegen. Laten stoven op een matig vuurtje.
In een andere kom de andere helft van ananas + sap, ketchup, azijn en bouillonblokje doen & mixen totdat je een saus krijgt.
De saus toevoegen bij de kip en nog even laten stoven.
Eventueel nog sojascheuten toevoegen (zo’n 5–tal minuutjes voor het opdienen).

Lekker met rijst. Ideaal om een beetje van tevoren te bereiden. In dat geval op het moment zelf alleen maar even opwarmen (en eventueel de sojascheuten).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *