Chocolademousse

Chocolademousse

Een succesreceptje van schoonbroer Filip

Benodigdheden per persoon:

1 ei
1 soeplepel griessuiker
1 reep fondant/noir de noir chocolade
(Callebaut of Cote d’or)

Tip vooraf:

Maak geen té grote hoeveelheid in 1 keer (max. 6 p.).

Aan de slag:

Smelt de chocolade (in de microgolf of ‘au bain marie’) zodat je een mooi lopende massa krijgt.
Scheid ondertussen eigeel en eiwit. Doe de eiwitten in een kom en klop goed stijf. Doe eigeel en suiker in een andere kom en klop romig.
Voeg de gesmolten maar niet meer té warme chocolade toe.
Flink kloppen. Hoe meer je klopt, hoe luchtiger het resultaat. Dit kan met mixer of keukenrobot.
Als de massa goed geklopt is, voeg je er beetje bij beetje het geklopte eiwit bij. Gebruik op dit moment de mixer NIET meer, maar klop voorzichtig met de hand met een houten lepel.
Als de eiwitten goed onder de massa zijn gemengd, is de mousse klaar.
Verdeel over een aantal potjes.
Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *