Aardappelzalmsalade

aardappelzalmsalade

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram nieuwe aardappelen (vastkokend, bv. Nicola)
30 sprietjes bieslook
1 rode ui
3 takjes dille
5 zoetzure augurken
3 eetlepels yogo of halvanaise
3 eetlepels zure room
300 gram gerookte zalm
zout
versgemalen peper
citroensap

Aan de slag:

Kook de aardappelen in de schil gedurende 15 minuten
Spoel ze af met koud water en laat even uitlekken
Pel de ui heel fijn
Was de kruiden en snij ze fijn
Snij de augurken fijn
Meng de halvanaise met de zure room
Voeg de aardappelen, ui, kruiden en augurken toe
Voeg de in reepjes gesneden zalm erbij
Breng verder op smaak met peper, zout en citroensap

Serveertip: Dien op met veldsla, rode sla en eventueel een koud gekookt eitje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *