Wildragout

Wildragout

Benodigdheden voor 4 personen

+/- 250 gram ‘wild’ ragoutvlees (hert, ree, … of een mengeling) per persoon (een eventueel restje kan je makkelijk invriezen)
4 grote winterwortelen
2 grote uien
3 teentjes knoflook
peper
zout
paprikapoeder
2 à 3 kruidnagels
tijm
laurier
beetje bloem
1 dikke snede gerookt spek (1 cm)
rode wijn
1 potje wildfond
klein glaasje porto (facultatief)
klein beetje room (facultatief)

Aan de slag:

Je hoeft het vlees niet te marineren. Bak de stukjes vlees aan in een pan. Doe ze vervolgens in een diepe kookpot (type Creuset is ideaal).
Snijd de winterwortelen, uien, en knoflook in grote stukken.
Kruid het vlees met peper uit de molen, zout, beetje paprikapoeder, kruidnagels, tijm en laurier.
Strooi bloem over het vlees en meng het goed onder elkaar. Zet de pot op een hoog vuur en voeg water tot de helft toe, ondertussen goed roeren, zodat de bloem zich oplost. Voeg een dikke snede (1 cm) gerookt spek bij het vlees.
Doe de groenten bij het vlees en voeg nu rode wijn en een potje wildfond bij tot het vlees goed onder staat.
Laat aan de kook komen, zet het vuur daarna laag, zodat alles zachtjes suddert.
Als het vlees gaar is (afhankelijk van het type vlees – reken min. 1,5 uur): haal de stukken vlees uit de pot.
Verwijder de kruiden, mix daarna de groenten met de saus.
Je hebt nu een smeuïge, gebonden saus. Voeg het vlees bij de saus, je kan eventueel nog een klein glaasje port en/of wat room toevoegen, maar dit hoeft niet echt.
Eventueel nog afwerken met peper en zout (naar eigen smaak).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *