Poffertjes

Poffertje

Benodigdheden

125 gram tarwebloem
125 gram boekweitemeel
circa 3 deciliter lauwe melk
1 ei
15 gram gist
2 eetlepels keukenstroop (Candico – kandijsuikerstroop)
snuif zout
80 gram gesmolten boter
poedersuiker

Aan de slag:

Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauw gemaakte melk waarin de gist is opgelost.
Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin, vanuit het midden, te roeren en een beslag te maken.
Voeg langzamerhand de overige melk, daarna het losgeklopte ei (en de stroop) toe tot je een glad beslag krijgt.
Laat dat ca. 1 uur op een warm plaatsje rijzen (afgedekt met een theedoek).
Doe wat boter in elk kuiltje van de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes aan de onderkant lichtbruin woden en opdrogen.
Keer ze om, bak ze aan de andere kant gaar en dien ze zo warm mogelijk, als eenpersoons porties op, met een flinke laag poedersuiker en met een klontje boter, dat in het midden van de poffertjes wordt gelegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *