Geroosterde zalm op toast

Toast

Benodigdheden voor 4 personen:

4 stukken zalmfilet van 200 g
200 g witte kool
1 eetlepel suiker
2 eetlepels honing
1 eetlepel zure room
1 eetlepel witte wijnazijn
4 dikke sneden wittebrood (10cm x 10cm x 2cm)
waterkers of ander aromatisch kruid

Bereidingswijze:

De bruine suiker, de olijfolie, de mosterd en de sojasaus mengen. De zalmfilets met de marinade instrijken, kruiden met peper en zout en onder een hete ovengril 3 tot 4 minuten roosteren.

De zalm uit de oven nemen en nogmaals met de marinade instrijken. De gril uitschakelen en de zalm nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C laten garen.

Intussen de kool ragfijn snijden en mengen met de suiker en de wijnazijn. Vijf minuten laten trekken, dan de honing en de zure room toevoegen. Goed mengen.

Het brood toasten.

De toast op een warm bord leggen en bedekken met de koolsalade. De zalm erop schikken en versieren met fijngesneden waterkers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *