Coq-au-vin

Coq-Au-Vin

Benodigdheden voor 4 personen

1 haantje/braadkip van 1,2 kg
2 wortelen
1 ui
Kruidentuiltje : peterseliestengels/laurier/tijm
½ eetlepel witte peperkorrels
1 fles rode bourgognewijn
Zonnebloemolie
2 gekneusde knoflooktenen
Peper en zout
500 gr champignons
150 gr zilveruitjes
150 gr mager spek
Boter
Fijngehakte peterselie

Aan de slag:

Snijd het haantje, de wortelen en de ui in stukken
Doe alles in een grote kom
Voeg de kruidentuil en de peperkorrels toe en bevochtig met de wijn
Meng voorzichtig onder elkaar
Dek af en laat 1 dag marineren in de koelkast
Giet nadien door een zeef (marinade bewaren !)
Dep de kip droog
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kip erin aan
Voeg de groenten toe en bak ze aan
Voeg de knoflook toe, meng onder elkaar en laat 3 minuten verder bakken
Bevochtig met de marinade, kruid met peper en zout en breng aan de kook
Laat afgedekt 2 uur zacht koken
Snijd de champignons fijn, pel de zilveruitjes en snijd het spek in repen
Bak ze samen gedurende 10 minuten op laag vuur in boter
Doe vlak voor het serveren bij het vlees en zet de pan op tafel
Werk af met fijngehakte peterselie

Smakelijk !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *