Benodigdheden voor 4 personen
4 fazantfilets
2 dl gevogeltefond
2 dl lichte room
4 appels, type Jonagold/Pink Lady (moeten hard blijven bij ‘t opwarmen)
zout en peper
75 gr boter
1 dl Calvados
aluminiumfolie
Aan de slag:
Appels schillen en in partjes snijden.
In een steelpan de fond en lichte room ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken tot 2 deciliter.
Fazantfilets bestrooien met peper en zout. In een braadpan 50 gr boter verhitten en de fazantfilets hierin in ca. 10 minuten gaarbakken.
In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de appeltjes hierin ca. 3 minuten bakken. Af en toe omdraaien.
De filets uit de pan halen en in aluminiumfolie warm houden.
Calvados aan het bakvet toevoegen en de aanbaksels goed losroeren. Ingekookte room eraan toevoegen en nog ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Fazantfilets met appeltjes en wat saus op een bord schikken.
Lekker met aardappelkroketjes, rode kool en/of selderpuree.