Courgette met gedroogde tomaat in olijfolie

courgette

Benodigdheden per persoon:

1 courgette
4 gedroogde tomaten in olijfolie
verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap, aangelengd met wat water
1 teentje knoflook
wat pijnboompitten
zout en peper
een blokje parmesan

Aan de slag:

Knip de basilicum boven een kom klein en schep er de in reepjes gesneden tomaten doorheen.
Doe in een apart schaaltje de olie en de citroensap door elkaar, en pers het knoflookteentje er boven uit.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Was de courgette en snijd hem met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes.
Bestrijk de borden met een eetlepel dressing en leg er de plakjes courgette rondom en dakpansgewijs op.
Doe de rest van de dressing erover en laat het 10 minuten intrekken.
Vlak voor het opdienen gaan de basilicum, tomaat en wat pijnboompitten erover met als finishing touch nog wat zwarte peper.
Schrap ook nog wat parmesan grof over de borden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *