Tomatenfondue

Tomaten

Een succesreceptje van vriendin Mechteld

Benodigdheden voor +/-4 personen:

50 gr margarine
1 dikke ui, fijngesneden
1 klein blik geconcentreerde tomatenpuree
50 gr bloem
4 dl bouillon (mbv bouillonblokje, ik gebruik groentenbb)
250 geraspte kaas
1 dl room
500 gr fijngesneden verse tomaten
peterselie
zout + peper
stokbrood

Aan de slag:

Boter smelten.
Hierin fijngesneden ui fruiten.
Tomatenpuree toevoegen.
Bloem toevoegen.
Bouillon erover gieten -> roux maken.
Eens de roux klaar, op een matig vuurtje zetten en toevoegen: kaas, room, zout, peper, peterselie en tenslotte de tomaten (hier wordt het geheel dunner).
Alles op een matig vuurtje warm laten worden & regelmatig roeren.
Ondertussen stokbrood in stukjes snijden.
Opdienen als fondue: pot op een warmhouder (bv. onderlegger met een paar theelichtjes) in het midden van de tafel en met z’n allen brood ‘doppen’…

Opgepast: wie een stukje in de pot laat vallen, moet een liedje zingen (traditie!). Lekker en niet zo zwaar als gewone kaasfondue. Nog lekkerder met een gemengde salade erbij.
Terug Naar Overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *