Risotto met verse grijze garnalen

Risotto

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kg verse ongepelde grijze garnaal (of 300 g gepelde garnaal)
1 kop (Arborio) rijst
1 sjalot
tijm, laurier en peterseliestelen
1 glas witte wijn
olijfolie
zure room
geraspte Parmesaan kaas
2 eetlepels boter
peper en zout

Bereidingswijze:

De sjalot snipperen, samen met de rijst stoven in de boter zonder te kleuren, blussen met witte wijn en bevochtigen met 2 koppen water. Aan de kook brengen en zacht laten garen op klein vuur, regelmatig roeren.

De garnalen pellen en de pellen en koppen bakken in boter, blussen met water of gevogeltebouillon en 15 minuten laten trekken, zeven en flink uitpersen. Deze garnaalfumet tot ¼ inkoken en de saus afwerken met de resterende boter.

De garnalen even warmen in deze saus, zonder te koken.

De rijst afwerken met een beetje zure room en olijfolie. Op het bord schikken met de garnalen in het midden, begieten met de saus en naar smaak bestrooien met geraspte Parmesaan kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *