Benodigdheden voor 4 personen
1 kg lamsschouder zonder bot, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
zout + peper
muntblaadjes, gehakt
2 eetlepels curry
1 kleine (rode) ui, gesnipperd
geraspte schil van ¼ onbespoten citroen + ¼ onbespoten sinaasappel
arachideolie
1 blik kokosmelk (400 gr)
1 dl (kippen)bouillon
1 kleine rode Spaanse peper, ontpit en in sliertjes gesneden
takjes basilicum
Aan de slag:
Kruid het vlees met peper, zout en munt. Laat even rusten om de smaken te laten vermengen.
Braad het vlees aan met de arachideolie in een diepe kookpan. Schep er de gefruite ui, knoflook en curry door. Giet de kokosmelk en de bouillon erover en laat afgedekt op een laag vuur ongeveer 1 uur stoven.
Schep even voor het serveren de geraspte schil, de Spaanse peper en het basilicum erdoor.
Serveer met rijst