Aspergesoep

Aspergesoep

Benodigdheden voor 4 personen :

2 uien
50 gram boter
1 liter kippenbouillon
500 gram witte asperges
1 dl (koks)room
peper en zout

Aan de slag:

Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de boter en bak onder regelmatig roeren de uien in circa 15 min. zacht en goudgeel.
Schenk de (ontvette) kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook.
Maak intussen de asperges schoon, snijd de kopjes eraf en houd deze apart.
Hak de rest van de asperges in stukjes van ca. 1 cm.
Voeg deze aan de kokende bouillon toe en laat ze, afgedekt, zachtjes gaar koken (ca 30 minuten)
Pureer de hele paninhoud met de staafmixer, in de mengbeker of in de keuken- machine en doe de massa terug in de pan.
Voeg de room met de aspergespunten toe en kook de soep nog ca. 3 min. door tot de punten beetgaar zijn.
Serveer de soep eventueel met een scheutje droge witte vermout (Nouily Prat) of een scheutje droge witte wijn zoals Pinot Blanc Pfaffenheim of Vin d’Alsace Tokay Pinot Gris.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *